Wilt u een vakantie op maat?
Plan mijn reis

Blog Napels

 In de loop van de zomer was ik terughoudend met mijn reisadvies betreffende kleurcodes, specifiek geel.  Ik was bezorgd over de veiligheid van mijn klanten en wilde geen risico nemen. Daarom was ik meer voor een “groen” dan een “geel” bestemmingsland.

Totdat ik eind augustus zelf de gelegenheid had om naar Napels (Italië) te reizen. Ik vond het spannend. Voor de zekerheid heb ik een PCR-test gedaan (dat hoefde toen niet want ik ben al 2 keer gevaccineerd en heb een print-out van mijn QR code EN het staat op mijn telefoon). Ook, heb ik het Digital Passenger Locator Form ingevuld met weinig moeilijkheden.

Met mijn papieren, telefoon en voorraad van mondkapjes, ging ik er vandoor. Bij Schiphol waren er geen vragen voor papieren en ook bij aankomst in Napels, kon ik gewoon doorlopen (met mijn mondkapje).

Ik heb een Alibus genomen naar het centrum (alleen contant betalen) en vandaar de metro naar Ercolano waar ik verbleef in Hotel Herculaneum met uitzicht op de ruinen. De volgende ochtend heb ik een busreis genomen naar Mt Vesuvius en de wandeling naar boven gemaakt om het vulkaan gebied met uitzicht van Pompeï, Ercolano en Napels te kunnen zien. Ik wist niet wat te verwachten, daarom was ik redelijk verbaasd dat er een paar bomen groeide. En het uitzicht was adembenemend.

s ’Middags ben ik naar de stad Napels gegaan en ik heb rustig rondgelopen. Er stond een lange rij bij het restaurant met de “beste pizza van Napels”, dus ik koos voor een meer lokaal restaurant.  s ‘Ochtends ging ik op een Nederlandstalige begeleiden fietstour en ik heb veel meer van de cultuur en geschiedenis geleerd, plus heb ik andere delen van Napels gezien waar ik normaal niet zelf zouden gaan.

Eind augustus, was de maatregel om mondkapjes overal binnen dragen. Er waren veel mensen die ook buiten op straat die de mondkapjes droegen – in mijn geval, ging het mondkapje over mijn neus en mond zodra het een beetje druk was en ik geen afstand konden nemen.  Verder bij inchecken bij het hotel en ook bij de restaurants werd er om mijn International QR code gevraagd. Contant geld is zeer belangrijk speciaal voor de metro en/of bus.